Er GRØN OMSTILLING sort snak?

Bæredygtighed, grøn omstilling og cirkulær økonomi er et vilkår for fremtidens virksomheder.

Grøn omstilling og cirkulær økonomi

Nye regler og forordninger er på vej og der stilles mange krav til virksomheder fremover. Der skal dokumenteres fulde værdikæder og indtænkes genanvendelse af ressourcer. Det er ikke længere nok at spare lidt på strømmen eller plante et træ. Den grønne omstilling og cirkulær økonomi kræver i den grad fokus på det strategiske niveau gennem udvikling af nye cirkulære forretningsmodeller, der er drevet af formål fremfor profit.

Virksomheders formål, “purpose” eller “why” handler om en mere holistisk tilgang til at man som virksomhed er en del af et større økosystem, hvor man er med til at tage asnavr og bidrage med en værdi, som er mere og større end profit.

Men grøn omstilling og cirkulær økonomi er også lig med konkurrencefordele og dermed vækst, bundlinje og fremtidssikring. Det er en både-og strategi, hvor det at bære sit ansvar for vores jord, vores samfund og de interessenter, som er i virksomheden og dens nære omverden, kan kobles til en bæredygtig og profitabel virksomhedsdrift – og som holder på den lange bane.

Det kræver i første omgang at man tager fat i opgaven på ledelsesniveau og i bestyrelsen og sætter dette på dagsordenen på lige fod med traditionel økonomi, digitalisering, salg&markedsføring osv. Små skridt er også handling og det at begynde at indtænke den cirkulære økonomi i sin strategi, produktudvikling, rapportering, dokumentation og kommunikation, internt som eksternt, gør at det bliver en helstøbt indsats på tværs af virksomheden. Det er SERIOUS BUSINESS.

Vil du vide mere om hvordan du kommer igang med den grønne omstilling i din virksomhed? Så tag endelig fat i mig her.

Udnyt de menneskelige ressourcer
Din fortrolige og ærlige partner i DIN bæredygtige strategiske forretningsudvikling.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.